Bemutatkozás

 

Budapesten a 17.kerület kertvárosában élünk. 1996-2009-ig egy kaukázusi juhász kutyánk volt Dorka aki mellett a fiaink mindig biztonságban voltak. Számunkra akkor Ő volt a kutya, elvesztése nagy űrt hagyott a szívünkben. 2 évig hallani sem akartunk másik kutyáról, míg nem egy reggel arra ébredtem, hogy nekem kutya kell és kész. Azt tudtam,hogy kaukázusi még egyszer nem lesz. Álmomban volt egy goldenem akit Bellának hívtak. Ekkor már nem lehetett leállítani, elkezdtem keresni az álom kutyát.

2011-ben családunk tagjává vált Bella (Shining Gold Darling) akivel előszőr csak mint egy családi kutyussal foglalkoztunk. Jártunk kutyaiskolába, hogy a megfelelő szocializációja meglegyen, de mint vadászkutyával nem foglalkoztunk. Két év múlva egy kutyás tábor során kaptunk ízelitőt arról, hogy ez a kutyafajta mire is lett tenyésztve. Itt nagyon sok bátorítást és segítséget kaptunk kutyás társainktól. A döntés itt született meg kutyássá váltunk mindörökre. Nagyon sok embert ismertünk meg és sok barátot szereztünk.

El kezdtünk, tréningekre járni és a mi Show Goldenünkből igazi kutya lett. Képesség vizsga, tenyész szemle, majd 2015 októberében le munka vizsgáztunk a mi szemünk fényével.

2015 januárjában gyarapodott a családunk Sophieval (Sunnyfields Highway Star). Vele már minden könnyebb volt hiszen tudtuk mit akarunk és mit szeretnénk elérni, ja és persze ahogy lehetett elkezdtünk vele tréningekre járni, hogy ne csak a családunk kis szemefénye legyen hanem azt is csinálhassa amiben ő is örömét leli.

Időnként kiállításokon is megmutatjuk kutyáinkat, de mi inkább a munkára fordítunk nagyobb figyelmet. Nagyon sok örömet szereznek nekünk a kutyáink és boldogok vagyunk, hogy két ilyen kis csoda a családunk tagja lett és minden velük töltött idő lelki feltöltődés számunkra.